Tarikh

26 & 27 Disember 2020 (Sabtu & Ahad)

Masa

10 pagi - 4.00 petang

Platform

Facebook Live

Akan bermula dalam:

00
Hari
00
Jam
00
Minit
00
Saat

Menampilkan barisan speakers berprofil tinggi !

“ Pendapat pakar terkini mengatakan bahawa keadaan pandemik yang tidak stabil akan berterusan sehingga penghujung tahun 2021 ”

Sudahkah anda bersedia untuk menghadapi 2021 yang dijangka penuh dengan cabaran?

Ekonomi yang tidak stabil

Keadaan persekolahan yang tidak menentu

Pandemik yang berterusan

Kadar pengangguran yang meningkat

Perintah Kawalan Pergerakan

Kadar pengangguran yang meningkat

Dalam Kesimpitan Ada Kesempatan.

Bagaimana untuk bersedia mencipta kejayaan di sebalik kesempitan? Kata kuncinya adalah:

PERANCANGAN

Ya, anda perlu merancang tahun 2021. Kerana Allah tidak akan mengubah hidup seperti apa yang anda ingini, sehinggalah anda mengubah apa yang anda miliki. 

“ Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum, sehinggalah kaum itu sendiri yang mengubah apa yang ada dalam diri mereka” (Surah : Ayat )

Kita semua mahukan

  • muscle(3) Badan yang lebih sihat
  • family Keluarga yang lebih bahagia
  • goal Kerjaya yang lebih meningkat
  • growth Bisnes yang lebih maju
  • cash-flow Kewangan yang lebih makmur
  • routine Kehidupan yang lebih berkualiti

Kesemua perkara di atas akan dibincangkan dalam Grand Power Seminar hujung tahun:

Move Forward 2021 : Cipta Hidup Bahagia & Berjaya.
Siapa paling merancang, dia paling cemerlang.

Sayyidina Ali KAW pernah menyebut; “ Kebenaran tanpa perancangan, boleh dikalahkan oleh kebatilan yang ada perancangan.”

Dale Carnigie pula berkata “Jikalau anda gagal untuk merancang, anda sebenarnya merancang untuk gagal.”

Ayuh kita luangkan masa 8 jam untuk meneroka tahun 2021 dan bersedia dengan perancangan yang padu! Dalam 4 sesi, anda akan meneroka 4 topik penting !

Profil Speaker

Hj Fadzli Yusof adalah Certified Master Trainer NLP (NFNLP) mendapat tauliah pengamal NLP sejak 2006 daripada National Federation of NLP yang berpusat di Florida USA. Beliau adalah pengasas portal www.nlpmalaysia.net yang merupakan portal NLP carian tertinggi di Google sejak 2010. Beliau juga penulis 45 buah buku motivasi yang terjual melebihi 100,000 naskhah. Selain itu, beliau telah membangunkan NLP Malaysia Centre yang merupakan penganjur seminar NLP terbesar di Malaysia dengan nama NLP Grand Power Seminar. Beliau telah muncul dalam lebih 500 penampilan media utama termasuk di TV3, TV9, Harian Metro, TV AL Hijrah, radio IKIM.fm, KL.fm, majalah Solusi, Mingguan Wanita, Dewan Siswa dan banyak lagi. Beliau juga adalah Timbalan Presiden TAMRIN dan berpengalaman mengendalikan seminar untuk puluhan ribu peserta untuk badan kerajaan dan sektor korporat. Info lanjut beliau ada di www.fadzliyusof.com

Dilahir dan dibesarkan di Negeri Sembilan,mendapat Pendidikan awal antaranya Maahad Ahmadi Negeri Sembilan dan kemudian menyambung pelajaran di salah sebuah universiti di Kaherah Mesir. Beliau adalah Bekas penghidap obesiti dengan berat 130 Kilogram sebelum 2013 dan menurunkan berat kepada 65 kg dengan Teknik yang tepat dan berkesan. Dengan minat dan kesedaran yang mendalam dalam tentang kesihatan dan kecergasan, beliau kemudiannya menyambung pelajaran di beberapa buah institusi kecergasan Malaysia seperti Fitness Innovation Malaysia dan Institut Sukan Negara. Aktif terlibat dalam pelbagai program kesihatan antaranya Bersama Ikon fitness asia Kevin Zahri, Kementerian Belia Sukan, Kementerian Kesihatan, MySihat, Kedutaan Malaysia, masjid dan sekolah-sekolahdi seluruh Malaysia. Terlibat selama 5 tahun dalam Cabaran Jom Kurus 1 Malaysia, dilantik sebagai Ikon Trainer Jom Kurus, melatih lebih 3500 orang peserta program kecergasan. Merupakan konsultan kecergasan bagi Petronas Research, Petronas Cari Gali KLCC, SME Bank Malaysia, UPM, USIM, Byond Success dan lain-lain. Anak Malaysia pertama diundang mengendalikan Seminar Kecergasan & Ksihatan di Malaysian Hall, Kaherah, MARA Luar Negara & university seluruh Mesir. Sering Muncul didalam akhbar & media seperti akhbar, RTM 1, TV 3, Astro, IKIM FM, dan banyak lagi. Dianugerahkan sebagai Best Presenter & Best Speaker oleh Neurowork International di Advanced Now Everyone Can Speak juga merupakan Profesional Fitness Trainer & Certified NLP oleh NFNLP U.S.A.

Berkelulusan Doktor Perubatan (UKM)-1991, Sarjana Kepakaran O&G (UKM)-1997 dan Sarjana Pendidikan Klinikal (Melbourne) 2018. Kini menjawat jawatan Pengarah Pusat Citra UKM, disamping sebagai ProfesorO&G dan Pendidikan Perubatan (Pengajaran Klinikal)Fakulti Perubatan UKM. Bidang pengkhususan merangkumi kesihatan seksual dan reproduksi, perancangan keluarga, pembinaan sahsiah dan profesionalisme pengamal perubatan dan pengajaran klinikal. Menganggotai panel Jawatankuasa Teknikal Kesihatan Remaja Kebangsaan, Kementerian Kesihatan Malaysia(KKM)semenjak 2010. Aktif dalam dakwah dan aktivisme masyarakat melalui pembabitan dalam pertubuhan bukan kerajaan (NGO) seperti Pertubuhan Islah Malaysia (JIM), Pertubuhan Ikram Malaysia (IKRAM), Muslimah Interest Zone and Networking(MIZAN) dan Persatuan Kesihatan Ibu dan Bayi Malaysia (MAMANEH). Dilantik sebagai Timbalan Pengerusi Majlis Wanita Rahmah, Yayasan Dakwah Islamiah (MAWAR –YADIM)sesi 2019 -2021.Dianugerahkan bintang kebesaran Panglima Mahkota Wilayah (PMW) oleh DYMM Tuan Yang Dipertuan Agung sempena Hari Wilayah 2019. Sering muncul ke udara di kaca TV dan radio tempatan -menyentuh aspek pembangunan wanita, keibubapaan dan kekeluargaan, kesihatan seksual dan reproduktif remaja.
Biarpun beliau graduan Ijazah Sarjana Muda Perakaunan dari Universiti Teknologi Mara (UiTM), beliau berpengalaman hebat dalam bidang kewangan, pentadbiran, pemasaran, operasi dan hartanah. Dengan segala kepakaran itu, beliau kongsikan ilmu itu kepada sesiapa sahaja melalui kursus, bengkel dan ceramah seperti Kursus menyelesaikan hutang peribadi, Pelaburan hartanah, Motivasi kerjaya, Pengurusan stress, Motivasi dimensi, Panduan menguruskan hidup (berdasarkan gaji bagi orang perseorangan, kakitangan kerajaan dan swasta). Maka, lahir satu teori unik yang mudah diikuti oleh semua rakyat Malaysia, sesuai bagi semua golongan. Teori ini dinamakan Teori Smart Kaya, iaitu sebuah prinsip pelonjak kekayaan yang khusus bermodalkan dengan apa sahaja yang ada di tangan. Ekoran daripada itu, beliau diundang khas bagi menyampaikan tazkirah kewangan Islam di masjid dan surau serta aktif menulis di dalam majalah berkala tempatan termasuk Dewan Ekonomi. Beliau juga selalu dijemput ke ruang konti Radio IKIM dan Radio 24 dalam segmen Bicara Buku dan Bicara Bijak. Rancangan televisyen pula ialah Motivasi Pagi, MHI (TV3), ‘Gen X’ remaja (RTM) dan banyak lagi. Kini, beliau aktif menyampaikan kursus dan ceramah di pejabat-pejabat kerajaan, swasta dan NGO (non-profit organisation). Beliau turut menjayakan kursus motivasi bagi pelajar sekolah rendah, sekolah menengah dan universiti. Antara organisasi yang tidak melepaskan peluang ini adalah Lembaga Hasil dalam Negeri, Majlis Sukan Negara, Akademi, Percukaian Malaysia, Majlis Perbandaran Port Dickson, Universiti Teknologi Malaysia Melaka, Institut Kajian Perhutanan Malaysia (FRIM), Sekolah Kebangsaan Seksyen 17, Shah Alam, Sekolah Rendah Agama Padang Jawa, Klang, dan banyak lagi.

Jadual Online Summit: Grand Power Seminar

HARI 1

26 Disember 2020

Speaker

Tajuk

Lets Backup Again: Memprogram Mindset Juara 2021

Kajian mendapati, orang yang positif lebih mudah menghadapi krisis berbanding mereka yang terperangkap dengan negativiti. Bagaimana untuk membina mindset yang mampu menukarkan suasana yang negatif kepada natijah yang positif? Programkan mindset anda dengan aplikasi NLP dengan bimbingan Trainer NLP #1 Malaysia (ASEAN HR AWARD 2019).

Back in Shape: Tubuh Cergas, Minda Cerdas, Hidup Tangkas.

Kembalikan kesihatan tubuh badan dan dapatkan semula kehidupan tangkas seperti belia remaja! Adakah ia mustahil? Tidak. Dengan perancangan yang rapi, in syaa Allah tahun 2021 akan menjadi tahun yang indah setiap kali anda berdiri di depan cermin melihat diri yang semakin sihat dan muda. Anda akan bersama dengan Coach Syah, perunding kecergasan yang berjaya membantu ribuan insan menjadi cergas kembali!

Hari 2

27 Disember 2020

Speaker

Tajuk

Back to Basic: Membangunkan Keluarga Bahagia Till Jannah.

Segala-galanya bermula dari rumah. Rumah boleh menjadi syurga, boleh menjadi neraka. Bila rumah menjadi syurga, kehidupan peribadi dan kerjaya menjadi sungguh bercahaya. Semua orang boleh bermula semula dengan membina semula setiap keindahan keluarga. Anda akan bersama dengan Prof Dato Dr Harlina Siraj yang berpengalaman mengendalikan persoalan keluarga dan kebahagiaan rumahtangga.

Back up your Back up: Perancangan Kewangan Yang Padu & Jitu

Duit takkan pernah cukup; jikalau ia tidak dirancang dengan rapi. Mana nak cilok duit tahun 2021 nanti? Dari EPF? Akaun pelaburan? Tabung Haji? Tabung buluh? Bagaimana jikalau sudah terlambat? Apa patut saya buat supaya ini tidak berulang lagi? Anda akan bersama Tuan Shamsuddin Kadir, penulis buku-buku pengurusan kewangan dan panelis mingguan di IKIM.fm dalam segmen perancancangan kewangan.

NLPM CENTRE SDN BHD

26-1B Jalan UP1/5, Ukay Perdana Business Centre, 68000 Ampang, Selangor
+60 3 4107 4101 | +60 13 3271 355 | +60 13 3551 351 | admin@nlpmalaysia.net

PVC: 205