TARIKH

2 & 3 MEI 2019

MASA

9.00 AM - 5.30 PM

LOKASI

DEWAN MELATI 1, PUTRAJAYA

Seminar wajib tahun ini untuk mereka yang benar-benar ingin meneroka potensi diri dengan membina mindset positif secara sistematik dan berimpak tinggi.

Dengan sistem pembelajaran hybrid 2 + 7 (dua hari seminar bersemuka dan tujuh hari kelas digital) menjadikan sungguh berimpak tinggi dan ‘breakthrough experience’. 

 

APA YANG MENARIK?

  • Kajian terkini telah menunjukkan hubungkait yang sangat jelas antara ‘feel good factor’ dengan prestasi seseorang itu melakukan sesuatu, termasuk juga di tempat kerja
  • Ramai orang menyebut tentang berfikir secara positif, dan ramai juga yang tidak pasti bagaimana untuk mencetuskan dan mengekalkannya
  • Berfikir positif boleh dipelajari dengan seminar yang bersistematik dan berimpak tinggi sehingga para peserta tahu bagaimana untuk mendapatkan dan mengekalkan rasa positif – feel good – dalam masa yang lebih mudah dan lebih pantas
  • Feel good factor tersebut telah dinamakan dengan istilah ‘Positive Psychology. Ia telah menjadi satu cabang ilmu psikologi yang mula diajar di universiti dan program latihan
  • Mereka yang sering berfikir secara positif didapati lebih sihat, optimis, kreatif, inovatif dan proaktif semasa menjalankan tanggungjawab kerja mereka. Mereka juga akan menjadi lebih produktif dan menjadi sumber manusia yang penting bagi sesebuah organisasi

APA YANG PESERTA BAKAL FAHAMI ?

  • Memahami apakah itu berfikir secara positif dalam konteks yang betul sehingga tercetus potensi dan kualiti diri yang sebenar.
  • Tahu bagaimana untuk menguruskan minda supaya kekal positif untuk prestasi yang optimum.
  • Mencetuskan emosi-emosi positif yang mendorong kepada semangat dan motivasi kerja .
  • Mewujudkan kepintaran emosi (EQ) dan kepintaran spiritual (SQ) menerusi mindset positif.
  • Melahirkan sikap yang proaktif, progresif, secara tersusun dan sistematik sehingga menjadi produktif di tempat kerja. 

Hj Fadzli Yusof adalah Certified Master Trainer NLP (NFNLP) mendapat tauliah pengamal NLP sejak 2006 daripada National Federation of NLP yang berpusat di Florida USA. Beliau adalah pengasas portal www.nlpmalaysia.net yang merupakan portal NLP carian tertinggi di Google sejak 2010. Penulis 45 buah buku motivasi yang terjual melebihi 100,000 naskhah, termasuk 4 buah yang ditulis bersama dengan Dato Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah. Selain itu, beliau telah membangunkan NLP Malaysia Centre yang merupakan penganjur seminar NLP terbesar di Malaysia dengan nama NLP Grand Power Seminar.

Beliau seringkali muncul sebagai panel jemputan di TV3, TV9, Harian Metro, TV AL Hijrah, radio IKIM.fm dan banyak lagi. Beliau juga adalah Timbalan Presiden TAMRIN dan berpengalaman mengendalikan seminar untuk puluhan ribu peserta untuk badan kerajaan dan sektor korporat.

Apakah Kaitan Antara Minda Positif Dengan Kecemerlangan Pasukan ?

Ya, minda yang positif terbukti akan meningkatkan potensi pasukan dan prestasi sesebuah organisasi.

Ada banyak kajian kajian akademik telah menemui kaitan yang langsung antara minda yang positif dengan kecemerlangan di tempat kerja.

Soalannya, bagaimanakah cara untuk meningkatkan prestasi pasukan dengan MINDSET POSITIF?

Gandakan prestasi 2019 dengan meletuskan POTENSI sebenar pasukan anda menerusi SEMINAR MINDSET POSITIF UNTUK PENINGKATAN PRESTASI (MPPP) dengan kaedah pembelajaran hybrid berimpak tinggi !

Dikendalikan oleh trainer berpengalaman hampir 20 tahun  yang telah menulis hampir 50 buah buku motivasi kecemerlangan

Transformasi Pasukan Cemerlang 2019!

Siapa patut hadir?

Ahli Pasukan

Ahli pasukan yang ada potensi untuk naik lebih tinggi, dan memerlukan sedikit lagi 'push' untuk terbang lebih pantas

Pemimpin

Pemimpin organisasi atau pasukan yang ingin mengukuhkan karakter leadership menerusi psikologi positif (Positive Psychology)

Ahli Organisasi

Ahli organisasi yang belum dapat mencetuskan potensi sebenar dan mencari rentak kecemerlangan yang diinginkan

Usahawan

Usahawan yang sentiasa perlu positif & optimis dalam menghadapi pelbagai cabaran dalam bisnes

Individu

Individu yang ingin meneroka ke dalam diri dan mencari potensi yang mungkin belum dijumpai sebelum ini

NLPM CENTRE SDN BHD

26-1B Jalan UP1/5, Ukay Perdana Business Centre, 68000 Ampang, Selangor
+60 3 4107 4101 | +60 19 4060 936 | +60 13 3551 351 | admin@nlpmalaysia.net