Slider WEB123

PERNAHKAH ANDA…

 • Terasa terperangkap dengan sesuatu masalah, kesulitan dan situasi sukar dalam hidup sehingga tak tahu bagaimana untuk keluar daripadanya?
 • Rasa ‘stuck, tercekik, tersumbat dan down’ dalam hidup? Nak keluar dengan lebih pantas dan ‘natural’?
 • Terasa macam hidup ‘stagnant’ dan kaku untuk sekian lama, dan rasa nak ‘melompat’ ke tangga lebih tinggi dengan lebih pantas?
 • Terfikir nakkan kebahagiaan dan kejayaan berganda setiap hari dengan rezeki dan nikmat turun mencurah-curah?

TAHUKAH ANDA BAHAWA MINDA YANG POSITIF...

Mempengaruhi sebahagian besar kehidupan orang yang berjaya dan bahagia?

Boleh meningkatkan mood, fokus, dan prestasi kerja, sehingga ia menggandakan tahap kesihatan, kewangan, kerjaya, dan karisma seseorang itu?

Boleh dibangunkan dengan teknik dan bimbingan yang betul?

Hj Fadzli Yusof adalah Certified Master Trainer NLP (NFNLP) mendapat tauliah pengamal NLP sejak 2006 daripada National Federation of NLP yang berpusat di Florida USA. Beliau adalah pengasas portal www.nlpmalaysia.net yang merupakan portal NLP carian tertinggi di Google sejak 2010. Penulis 45 buah buku motivasi yang terjual melebihi 100,000 naskhah, termasuk 4 buah yang ditulis bersama dengan Dato Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah. Selain itu, beliau telah membangunkan NLP Malaysia Centre yang merupakan penganjur seminar NLP terbesar di Malaysia dengan nama NLP Grand Power Seminar.

Beliau seringkali muncul sebagai panel jemputan di TV3, TV9, Harian Metro, TV AL Hijrah, radio IKIM.fm dan banyak lagi. Beliau juga adalah Timbalan Presiden TAMRIN dan berpengalaman mengendalikan seminar untuk puluhan ribu peserta untuk badan kerajaan dan sektor korporat.

MARI KITA MULAKAN…

Pernahkah anda belajar bagaimana untuk memupuk fikiran yang positif? Apakah teknik, kaedah, konsep, prinsip, rutin, latihan, dan peralatan yang anda anda untuk membangunkan minda positif dalam diri anda?

Anda nak tahu? Baca perkongsian ini sampai habis, kerana mungkin inilah harinya di mana anda mula memiliki kuasa dan rahsia yang luar biasa ini.

PENEMUAN YANG MENAKJUBKAN :
ANDA AKAN MENYESAL KERANA BARU MENGETAHUINYA!

Terdapat ribuan kajian akademik berkenaan berfikiran positif dan kesan hebat kepada ramai orang yang berjaya. Jom saya kongsikan 2 kajian hebat tentang berfikir positif.

Kajian Barbara Fredrickson

Barbara Fredrickson yang merupakan pengkaji psikologi positif daripada University of North Carolina dan telah membuat banyak kajian bagaimana minda yang positif akan memberikan impak yang sangat positif kepada psikologi dan kemampuan seseorang untuk berjaya. Minda yang positif menjadikan seseorang itu…

 • Berfikiran terbuka untuk menerima situasi dan idea-idea baru.

 • Mampu mengeluarkan idea solusi yang inovatif dan praktikal.

 • Berkeupayaan meneroka dan membangunkan potensi diri yang tidak dilihat sebelum ini.

Situasi ini disebut oleh Dr Frederickson sebagai “Broaden and Build Theory”. Minda terbuka, solusi bertambah, potensi bercambah”.

Kajian Julia K. Boehm

Satu kajian yang dibuat di University of California, Riverside oleh Julia K. Boehm, Sonja Lyubomirsky bertajuk Does Happiness Promote Career Success,’, kedua-dua professor itu membuat rumusan bahawa individu yang positif akan lebih gembira dan puas dengan kerjaya mereka dan mempunyai lebih autonomi dalam menjalankan tugasan seharian. Kajian ini mendapato orang yang lebih positif juga akan…

 • Perform lebih baik daripada rakan rakan sekerja yang kurang positif dan kurang gembira.

 • Mendapat sokongan dan bantuan yang lebih daripada rakan sepasukan.

 • Kadar kemungkinan menganggur yang lebih rendah.

 • Tahap keadaan fizikal dan kesihatan yang lebih baik.

 • Jangka hayat yang lebih panjang.

Sarah Lewis, seorang chartered organizational psychologist, juga membuat kesimpulan bahawa jika seseorang itu lebih positif di tempat kerja, mereka mempunyai peluang berjaya lebih baik kerana mereka lebih “engaged and resilient”.

“[When] people enter a more positive space they become more willing to take risks and make comments,” she said “they go into the more difficult conversations and they’re more productive.”

APA SEBAB SUSAH NAK POSITIF SEKARANG?

 • Hidup moden membuatkan kita semakin sibuk dan tak sempat nak ‘alignment’ minda kekal positif.
 • Elemen negatif luaran semakin banyak daripada group Wassap, FB, Insta, youtube dan bermacam lagi sumber.
 • Keadaan persekitaran semakin mencabar; gayahidup moden membuatkan tugas menjaga anak menjadi lebih mencabar, pendidikan, kerjaya, kehidupan dan sosial dan bermacam lagi aspek hidup.
 • Budaya dan mindset materialism yang mencetuskan mazmumah dan jiwa kacau.
 • Gayahidup moden cepat menjadikan kita penat, bimbang dan stress berpanjangan.

NLPM CENTRE SDN BHD

26-1B Jalan UP1/5, Ukay Perdana Business Centre, 68000 Ampang, Selangor
+603 4107 4101 | +60 13 373 7779 | admin@nlpmalaysia.net

Hadiah Percuma untuk Anda !
 
Subscribe ! dan dapatkan e-book Fahami NLP Dalam masa 30 Minit secara PERCUMA !