Masalah Utama seni Komunikasi interpersonal adalah:

Dengan siapa kita perlu berkomunikasi ?

Rakan bisnes, pembekal, stokis, ejen, affiliate, prospek, pelanggan, makcik yang guna produk kita, penganjur acara dan ramai lagi. Kalau anda bekerja, anda perlu berkomunikasi dengan bos, rakan sekerja, orang jabatan sebelah, orang bawahan, kontraktor, pelanggan, tetamu, dan ramai lagi.
 
Ramai yang berjaya dalam kerjaya dan bisnes bersetuju bahawa kemahiran mempengaruhi secara lunak dan persuasif banyak mempengaruhi tahap kejayaan dan kecemerlangan mereka.
 
Pernahkah anda terfikir untuk meningkatkan seni persuasif dan seterusnya menggandakan kejayaan anda dengan lebih PANTAS dan BERGANDA ?
 
Mahukah anda melihat orang disekeliling tekun mendengar percakapan, bahkan mudah sekali bersetuju dan menerima lontaran idea anda ?

SEMINAR QUANTUM ADALAH JAWAPANNYA !!!

Ini kerana Seminar Quantum diperkasakan dengan tekonologi kejayaan NLP yang mudah praktikal dan berimpak tinggi, serta terus boleh digunakan dalam kerjaya mahupun bisnes anda

Bayangkan...

anda mampu buat orang tertarik dengan kata-kata dan menerima idea tanpa perlu berdebat dengan mereka

Objektif
pembelajaran

 

 • Membina karisma kepimpinan melalui seni komunikasi dan interaksi premium yang jarang diketahui orang
 • Mengetahui prinsip dan konsep komunikasi interpersonal yang mikro dan eksklusif
 • Tahu bagaimana menjadikan mesej anda lebih jelas, lunak & persuasif sehingga menyebabkan  orang lain mudah menerima anda.
 • Membuatkan orang lain mendengar, memahami, dan menerima idea anda dengan beberapa konsep dan teknik komunikasi NLP sehingga orang di sekeliling anda mula menghormati anda serta bermotivasi untuk berkerja dengan cemerlang
 • Tahu bagaimana untuk mencipta keserasian pantas apabila bertemu orang lain.
 • Tahu bertanya soalan yang betul dan teknik mendengar yang profesional ; tahu apa soalan yang sesuai di tanya, bila, dan bagaimana responnya untuk cipta ‘connection’ dan hubungan  yang ‘kacip’.
 • Tahu mencipta ayat yang lunak dan menusuk (Teknik Mengayat) sehingga orang lain boleh berubah fikiran tanpa perlu bertekak
 • Mengetahui beberapa teknik mempengaruhi prospek secara halus dan bertepatan dengan gaya fikirnya. Seni memahami bentuk dan gaya berfikir diri sendiri dan orang lain untuk meningkatkan lagi ketajaman mesej yang hendak disampaikan
 • Memahami pemikiran dan minda prospek: Mengenal pasti bagaimana orang lain boleh terpengaruh , gaya berfikir dominan, keperluan prospek, strategi pembelian mereka
 • Mempengaruhi prospek dengan lebih efektif dan berkesan: Dengan aplikasi
  komunikasi non-verbal, manipulasi bahasa, mengatasi penolakan, dan
  membuat closing dengan impak.


 Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for ‘lorem ipsum’ will uncover many web sites still in their infancy. 

 

APA YANG AKAN SAYA PELEJARI DALAM SEMINAR QUANTUM INI ?

Pengenalan Ringkas NLP

Bagaimana NLP boleh membantu saya?

Rapport Segera

Buatkan prospek terpukau dan serasi dengan anda dalam amsa 3 minit sebaik sahaja bertemu sehingga mudah mereka membuat pembelian

Memahami Minda Prospek: Gaya Fikir Dominan​

Kuasai fikiran, gandakan jualan !

Memahami Minda Prospek

Kaedah Berfikir dan Strategi Pembelian

Mempengaruhi Prospek

Menyelitkan idea-idea jualan

Memahami Minda Prospek: Kaedah Closing yang Memukau

Teknik pukau pastinya memukau !

HJ FADZLI YUSOF

CERTIFIED NLP TRAINER | TIMBALAN PRESIDEN TAMRIN

Hj Fadzli Yusof ditauliahkan sebagai pengamal NLP oleh Dr. William Horton. Presiden NFNLP sejak 2006 dan telah berkongsi idea self-programming dengan jutann manusia menerusi penampilan TV, radio, buku, majalah, seminar, portal, dan media sosial.

Beliau telah memebantu ramai usahawan , selebriti, eksekutif syarikat, pegawai kerajaan dan individu yang ingin meningkatkan lagi kejayaan dengan teknik-teknik NLP.

TEROKAI DIRI, SERLAHKAN POTENSI.

NLPM CENTRE SDN BHD

26-1B Jalan UP1/5, Ukay Perdana Business Centre, 68000 Ampang, Selangor
+60 3 4107 4101 | +60 19 4060 936 | +60 13 3551 351 | admin@nlpmalaysia.net